Janvier - Film


FILM  

  9 janvier 2020

19h00


Le Brio

(Ordets magt)Sammenskrivning af flere anmeldelser:

Scenen er det juridiske fakultet, ASSAS, i Paris. Den mandlige juraprofessor Pierre Mazard (Daniel Auteuil), er en arrogant intellektuel racist. Den kvindelige stud.jur. Neila Salah (Camélia Jordanaa), er en arabisk selvbevidst ghettobeboer. Konflikten mellem de to er oplagt – og den er heftig intellektuelt verbal.
Neila, førsteårs jurastuderende, kommer tumlende for sent til den store jurists forelæsning, der straks afbryder sin ordstrøm, for at irettesætte urostifteren. En reprimande, der flyder over med sex- og racisme og får hendes medstuderende til at buhe og protestere overfor professoren. Rektor, der helt klart sympatiserer med den veltalende racistprofessor, bliver tvunget til at tage affære og indberette grovhederne – der af en elev er lagt op på Facebook (!) – til universiteters disciplinære råd.

Nu kan konfrontationerne for alvor begynde. Han, gammel, forstokket, selvbevidst, superintellektuel, med hele den vestlige filosofi og kultur som ballast – åh, så typisk fransk. Hun ung, selvbevidst, 3. generationsindvandrer, med ghettomiljø som baggrund – åh, så typisk "anden etnisk herkomst". Det bliver en indføring i retorik og filosofi, der slår gnister.

Derfor kommer disse to på prøve, da universitetsledelsen tvinger Mazard til at coache Neila til skolens prestigefyldte konkurrence i retorik . Dette bliver en lærerig oplevelse for begge generationer.


Kun én ting virker uklar i den ellers lidt forudsigelige film. Skal de underkuede bare føje de privilegerede?
Skal fortidens provokatører indrette sig efter en moderne verden, hvor andre end hvide, heteroseksuelle mænd har en stemme?

Eller skal vi lægge politisk korrekthed til side, se bort fra det stødende sprogbrug og i stedet høre efter, hvad de rent faktisk mener?

Filmen tilbyder en tredje mulighed.

At grine afvæbnende og give tilbage af samme skuffe, når der bliver råbt skældsord efter én. Snart er mastodonternes tid forbi, og den næste generation har lært og accepteret, at man står til ansvar for de ord, man bruger.

Med sin spøgefulde og genrebevidste historie om forsoning er Ordets magt en tiltrængt fredspibe med stof til eftertanke.


Se traileren: KLIK HER

 


Haderslev Katedralskoles lærerværelse  kl. 19.00   


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.09 | 15:47

Voici
https://www.institutfrancais.dk/fr/conditions-de-pret-fr

...
19.09 | 15:36

Est-ce qu'il y a une bibliothèque française ou francophone à Copenhague?

...
16.10 | 10:57
L'Alliance Française har modtaget 2
23.09 | 06:08
Andre alliancer har modtaget 2
Du kan lide denne side