Septembre - Film

Film

Au revoir là-haut

(Vi ses deroppe)

   

10 septembre 2019   
19h00


Vi ses deroppe er en storstilet filmatisering af den franske forfatter Pierre Lemaitres mageløse bestseller og Goncourt-vinder af samme navn.

Filmen starter i Frankrig i november 1918 få dage før, Første verdenskrig ebber ud, og våbenhvilen indtræffer. Her kæmper de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt for deres liv på slagmarken med kuglerne flyvende om ørerne og på sammenbruddets rand. Edouard får sprængt hele underkæben væk, og han overtaler Albert til at give ham en anden identitet og erklære ham død over for sin velhavende familie og ikke mindst sin far, som han afskyr som pesten.
Begge overlever på mirakuløs vis krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i et Paris, som slikker sårene efter den grusomme verdenskrig. Albert har intet tilbage, og Édouard, der har vendt sin familie ryggen, dulmer smerterne med et stigende misbrug af morfin.

Begge drømmer om et bedre liv og nærer ikke mindst et dybtfølt ønske om retfærdighed og hævn – noget der snart får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner. Et svindelnummer, som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.
I en af de mange sidehistorier møder vi også makkerparrets gamle arvefjende, den psykopatiske officer Henri Pradelle, som også er i gang med at udnytte den patriotiske stemning med et dødeligt fupnummer.

Se traileren: KLIK HER
Se en anmeldelse af bogen: KLIK HER
 
  

Haderslev Katedralskoles lærerværelse  kl. 19.00    

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.01 | 12:30

Du har skrevet til den lokale alliance i Haderslev.
Jeg tror, du skal finde www.alliancefrancaise.dk eller www.institutfrancais.dk

...
05.12 | 17:11

Kære Alliance, jeg skal med et franskhold til Paris snart og under opholdet skal der arbejdes med verdensmålene. Har I erfaring herudi? Vh Jürgen Andresen

...
22.10 | 11:15

Hvor er det en flot hjemmeside.
Professionelt.

...
19.09 | 15:47

Voici
https://www.institutfrancais.dk/fr/conditions-de-pret-fr

...
Du kan lide denne side